Župa sv. Jurja, Primošten

Hodočašće u Istru

Rano ujutro, prije izlaska sunca, 25. listopada, krenuli su i naši župljani s don Juricom (autobusom broj 6) na hodočašće blaženom Miroslavu Bulešiću u Istru u organizaciji Šibenske biskupije, predvođeni ocem biskupom Tomislavom Rogićem i Antom Ivasom-biskupom u miru.

Prvo odredište bio je grad Senj, obilazak grada, posjet "Sakralnoj baštini" grada Senja te sv. misa u katedrali. 

Putovanje se nastavilo prema Vodnjanu, posjet župnoj crkvi sv. Blaža, obilazak "svetih tijela" i relikvija uz zajedničku i osobnu molitvu.

U večernjim satima stiglo se u Pulu, smještaj je bio u hotelu Pula.

Drugog dana hodočašća u jutarnjim satima, nakon doručka, krenulo se za Svetvinčenat, slijedila je sv. misa u župnoj crkvi Navještenja BDM u kojoj se i nalazi tijelo blaženog Miroslava Bulešića.

U popodnevnim satima posjetili smo grad Rovinj, crkvu sv. Eufemije (nekada je na tom mjestu bila mala crkvica sv. Jurja) - zajednička i osobna molitva.

Trećeg dana hodočašća planiran je bio grad Poreč, sv. misa je bila u katedrali i bazilici sv. Eufrazija (poznatija pod imenom Eufrazijeva bazilika) - 1997. godine UNESCO ju je proglasio Svjetskom kulturnom baštinom.

Poslijepodne se krenulo za malo mjesto Lanišće - mjesto mučeništva blaženog Miroslava Bulešića, u župnoj crkvi sv. Kancija bila je zajednička pobožnost.

Cijelo vrijeme hodočašća dragi Bog  je podario lijepo vrijeme!

U kasnim večernjim satima, 27. listopada, hodočasnici su se vratili sretni i zadovoljni što su osjetili tih dana Radost i Toplinu - a toga nam svima nedostaje u životu!

 

(Foto: gospodin Ivo Kronja - Šibenska biskupija i gospođa Margita Jurić)

Kalendar događanja
18.09.2019. / srijeda
Kapelica časnih sestara, 7:00 i 7:30 sati
21.09.2019. / subota
SV. MATEJ Crkva sv. Jurja, 19:00 sati
22.09.2019. / nedjelja
25. NEDJELJA KROZ GODINU Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati
25.09.2019. / srijeda
Crkva sv. Roka, 7:00 i 7:30 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten