Župa sv. Jurja, Primošten

GOSPE OD LORETA

…  Čovjek je poput  kuće; one male, sazidane od vrlina, ali i mana, tvrdih, ali  i propusnih zidova…kuće od kvalitetne građe i materijala, građene  na temeljima Božjim…jer kad dođu kišni oblaci, taj Čovjek vjeruje i dalje u Sunce, kad mu sve uzimaju - ne uzimaju mu vjeru i nadu jer zna da se iza svega krije Ljubav, Ljubav prema nebeskoj majci, zaštitnici Gospi od Loreta.

10. svibnja 2023. – Primoštencima veliki dan, blagdan Gospe od Loreta

…na takvim temeljima, dragi Primoštenci,  gradimo našu budućnost, našu Kuću, naš Dom, ne bojmo se i živimo u nadi vječnoga života, s mirom u srcu, jer znamo da sva dobrota svijeta s tobom je draga Gospe od Loreta, u nama i s nama…budi nam utjeha i utočište u svim trenucima našega života …

Prva jutarnja pjevana sv. misa bila je  u 6:00 sati , predvodio ju je don Grgur Alviž.

Sv. misu u 8:00 sati predvodio je don Josip Mudronja.

U 10:30 sati je bila svečana procesija s križem i crkovnim zastavama, bandirama .. Gospinu priliku su nosile djevojke u primoštenskim narodnim nošnjama, Gospino zlato su nosili mladići „apostoli“… uz  velik  broj svećenika i brojne naše male ministrante te rijeku vjernika koji su, uz župni zbor i zvuke PO Primošten, svojim pjevanjem marijanskih pjesama procesiju učinili još svečanijom.

Svečanu sv. misu, koja je bila nakon procesije,  predslavio je fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.

Večernju sv. misu u 19:00 sati predvodio je don Jakiša Dominiković.

Hvala sestri Barbri  koja je ukrasila svaki kutak crkve, a posebno Gospin oltar.

Sretan Dan župe … Dan općine … Dan škole!

Kalendar događanja
02.12.2023. / subota
ŽUPNI VJERONAUK ... Crkva sv. Jurja, 9:30 sati ... 16:00 sati ... 17:00 sati
03.12.2023. / nedjelja
1. NEDJELJA DOŠAŠĆA Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten