Župa sv. Jurja, Primošten

PROSLAVLJENA GOSPE OD LORETA

… neki događaji, neke riječi, s vremenom blijede, kao da ih se zasitimo …  a neki događaji i neke riječi kao riječi molitve,  s vremenom jačaju i nikada se ne zaboravljaju …

Danas Primoštenci i cijelo primoštensko zaleđe, slavi svoju nebesku Majku - Gospu od Loreta.

Klečanje na njenom oltaru, traženje riječi utjehe,  otvaranje srca za obraćenje … bilo je tog u izobilju ovih dana dok se molila Devetnica - jer naša nebeska  Majka nikada ne napušta svoju djecu, ne napušta one koji  joj vjeruju.

Zato, ne bojmo se … ni danas ni sutra … ne dopustimo da strah uđe u naša srce … jer Ona je uz nas i Ona pozna sve naše boli i slabosti … Ona je naše utočište.

Sv. mise bile su u župnoj crkvi sv. Jurja od ranog jutra.

Pjevanu sv. misu na Gospinu oltaru, prvu jutarnju,  u 6:00 sati predslavio  je don Filip Rodić, a sv. misu u 8:00 sati don Josip Mudronja.

Slijedila je svečana sv. misa u 10:30 sati koju je predslavio, uz koncelebraciju brojnih svećenika,  mr. don Jure Bjeliš – voditelj Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tijekom sv. mise marijanske pjesme pjevala su i djeca, naši najmlađi članovi  KUD Krč.

Večernju sv. misu u 17:00 sati vodio je don Grgur Alviž.

I ovog blagdana,  svaki kutak crkve, posebno Gospin oltar – krasile su ruže i cvjetni aranžmani, djelo ruku naše vrijedne časne sestre Benedikte – Hvala joj.

Kalendar događanja
26.01.2022. / srijeda
Crkva sv. Roka, 7:00 i 7:30 sati
28.01.2022. / petak
SV. TOMA AKVINSKI Crkva sv. Roka, 17:00 sati
30.01.2022. / nedjelja
4. NEDJELJA KROZ GODINU Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten