Župa sv. Jurja, Primošten

DANI KRUHA u Dječjem vrtiću BRAT SUNCE

Dane kruha i  zahvalnosti Bogu Stvoritelju za plodove zemlje u Dječjem vrtiću Brat Sunce obilježili smo projektom OD ZRNJA DO KRUHA.

U vrtiću smo kroz taj projekt nekoliko dana istraživali razne sjemenke, klasje i tako smo otkrivali i divili se  prirodi od Boga stvorenoj.

Posjetili smo našu Primoštensku pekaru Jadran, upoznali se s procesom nastajanja kruha, a u vrtiću i sami se okušali u izradi pekarskih proizvoda. Vrijedne ruke dječice uz pomoć nekoliko mama mijesile su tijesto, pravili razne oblike, te nestrpljivo čekali da se sva ta "naša malo neobična peciva" ispeku. To je bio veliki doživljaj za djecu, jer su to oni svojim ručicama radili i očima promatrali.

Peciva, pogačice, koje su djeca radila te kolače, razne oblike kruha vrijednih mama i baka izložili smo u vrtiću za blagoslov. Pošto  je bio i Dan jabuka pripremili smo i veliku košaru s jabukama za ovu svečanost. Rado nas je posjetio naš župnik don Jurica koji je održao  blagoslova kruha, jabuka i ostalih slastica. Za ovu svečanost djeca su sa svojim tetama Ružicom i Karmen za prisutne pripremila i prigodni program kojeg su mlađi izveli u pekarskim kapama a stariji  u primoštenskoj narodnoj nošnji.

Projektom "Od zrnja do kruha", uz molitvu i blagoslov kruha i slastica od brašna, te simboličko blagovanje, djeci se približio kruh kao izvor životne i duhovne snage i blagostanja.

Karmen Lušić

 

 

Kalendar događanja
14.07.2024. / nedjelja
15. NEDJELJA KROZ GODINU Crkva sv. Jurja, 8:00, 10:30 i 20:00 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten